logo   facebook      twitter
Verslag Yonex BJM Neerpelt (Guy Delforge)
« Terug naar nieuwsoverzicht  |  Bijlage downloaden
Verslag Yonex BJM Neerpelt (Guy Delforge) Iljo Van Delsen en Luca De Angelis
winnen enkel en dubbel

Het nieuwe seizoen was in dit geval ook de geboorte van een nieuw circuit. Na 10 jaar YYC, en voor mij was de formule zeker nog niet uitgemolken, werd het Yonex BJMC (Yonex Belgian Junior Master Circuit) boven de doopvont gehouden. Limburg mocht alvast de spits afbijten met het eerste ‘Zilveren’ tornooi in Neerpelt. In totaal waren er 165 inschrijvingen uit Belgie, Luxemburg en een selectie uit Noord-Frankrijk.
Zoals steeds brengt een nieuw seizoen ook de overgang mee van spelers naar een hogere leeftijdsreeks en anderen worden van eerstejaars plots favoriet als tweedejaars. Ook voor Limburg konden we enkele spelers naar voor schuiven die zouden moeten schitteren. Van onder andere Iljo Van Delsen, Luca De Angelis, Sander Prenen, Sofie van de Kerkhof en Lobke van den Berg was het afwachten of ze hun stempel zouden drukken in hun leeftijdsreeks.
Poules ‘enkel’:
Door het groot aantal deelnemers was het verschil natuurlijk groot tussen de sterkere en iets zwakkere spelers. Soms mondde dat uit in vrij droge uitslagen met heel kleine cijfers, maar dat is nu eenmaal een feit.
Zes spelers wisten zich vrij eenvoudig te plaatsen, Sander Prenen, Lobke van den Berg, Laura Poelmans, De Angelis Luca, Kirstin Boonen en Iljo Van Delsen. Al moeten we zeggen dat Luca als favoriet het absoluut niet makkelijk had in zijn, eerlijk gezegd, sterke poule. Hij had 3 keer 3 sets nodig om uiteindelijk door te stoten maar al te dikwijls moest hij ook wel de hand in eigen boezem steken. Te snel werd er een set, door ongeconcentreerd spel, zomaar weggegeven. Gelukkig kon hij het steeds recht zetten in de derde set.
Sofie van de Kerkhof verloor de beslissende openingswedstrijd maar hier had zeker meer ingezeten. ’s Morgens goed spelen is niet evident voor iedereen maar in dat geval moet je je voorzorgen nemen door supergoed voorbereid te zijn. Ook Jona Van Nieuwkerke, Lindert Vandeurzen en Mats Dominicus (allen U15) strandden op één wedstrijd voor een plaatsing. Waarschijnlijk zal hun onervarenheid als eerstejaars hier wel een rol spelen.
Bij de U13 verloren Benjamin Eeckhout, Yaro Van Delsen, Mien Theunissen en Kayleigh Van Delsen één wedstrijd waardoor het ‘enkel’ verhaal ten einde was. Benjamin heeft alvast getoond dat zijn niveau is vooruit gegaan en dat men met hem moet rekening houden. Yaro moest zijn beslissende wedstrijd spelen tegen Robby Bronselaer, een van de favorieten. Yaro speelde zeker niet slecht maar Robby speelde een uitstekende wedstrijd en liet Yaro nooit in zijn spel komen. Maar niet getreurd, er komen nog gelegenheden. Voor Mien was het BJMC nieuw en ook de eerlijkheid van haar Franse tegenstandster liet te wensen over… Kayleigh won 2 van haar 3 wedstrijden maar moest tegen Ine Van Wouwe zien dat er nog veel werk aan de winkel is.
½ Finale ‘enkel’:
Zowel voor Sander, Lobke als Laura was de ½ finale het eindstation. Sander speelde tot dan zeer goed maar een iets mindere wedstrijd tegen Carraggi werd verloren in 2 sets 17/21 16/21. Voor Laura, als eerstejaars, was het doel in principe al bereikt en ze moest tegen een Luxemburgs meisje. Set één lukte nog net 21/19 maar dan was de tank wat leeg en werd verloren met 13/21 10/21. “De” ½ finale was zeker Lobke tegen Clara Lassaux. Een fysieke wedstrijd met alles erop en eraan. Tot in de derde set het 17/17 of 18/17 was en er een discussie ontstond over één punt verschil. Iedereen was natuurlijk zeker van zijn stuk en er werd onmiddellijk, op 17/17, een prachtig punt gespeeld jammer genoeg voor Clara. Met daaropvolgend een smash net langs de lijn, was de veer gebroken voor Lobke (17/21). Zeer spijtig maar Lobke heeft wel laten zien dat ze ten opzichte van verleden jaar weer een stap voorwaarts heeft gemaakt.
Finalist ‘enkel’:
Kirstin moest tegen medefavoriet Steffi Van De Vel. En ook al werkte Kirstin hard toch lukte het niet 18/21 16/21, maar ik ben er zeker van dat Kirstin haar kans nog wel zal krijgen.
Winnaars ‘enkel’:
Zoals zo dikwijls is niet altijd de finale de belangrijkste wedstrijd, voor Iljo was dat zeker waar. In de ½ finale moest hij de eerste set en een verlenging laten gaan aan zijn tegenstander maar hij herpakte zich en won vlot de 2 volgende sets. De finale was eigenlijk een beetje een formaliteit, zijn tegenstander deed wel zijn uiterste best maar Iljo won met 21/13 21/15 zijn eerste BJMC.
De favoriet bij de jongens U13 was Luca maar zoals eerder aangehaald was het toch nog even bibberen in de ¼ finale tegen Lennert Taildeman. De eerste set werd weggeschonken op 16/16 kreeg zijn tegenstander 5 punten op rij. Gelukkig was vanaf dan de concentratie ten top en met 21/15 en 21/16 kon Luca de finale halen. In de finale wachtte Robby Bronselaer en Luca liet er geen twijfel over bestaan wie de beste is, 21/15 21/12 was het resultaat van een schitterende finale. Het liep allemaal van een leien dakje maar dat zijn naderhand de mooiste overwinningen.
Dubbel:
Jona en Lindert speelde hun eerste ½ finale in de U15 en de wedstrijd werd verloren na een tweede heel goede set, 23/25, tegen de latere winnaars Lallemand - Lejeune. Sander met partner Carraggi speelden een thriller van formaat waarbij ze net aan het kortste eind trokken 19/21 22/20 23/25, wat een gemiste kans.
Voor Mien met Bo en Kayleigh met Kyara was de ½ eindstrijd al een leuke verrassing. Bevestigen in de toekomst zal de boodschap zijn.
De broers Van Delsen kwamen, zagen en overwonnen iedereen in de U11. Enkel in de finale was er van lichte tegenstand sprake, 21/14 21/12 was het eenvoudige verdict. Voor Iljo is dat alvast zijn eerste dubbelslag en dat verdient een dikke proficiat.
Kirstin met partner Steffi Van De Vel speelden een super spannende finale in de U13 tegen Van Wouwe - Cauwenbergh. Winnen met 24-22 in de derde set is steeds leuk maar men moet wel bewust zijn dat het ook andersom had gekund, maar eerst genieten van deze overwinning zou ik zeggen.
Ook Lobke en Sofie maakten hun favorietenrol waar, ze wonnen tegen Poelmans – De Langhe met 21/9 22/20. Het was een tweede nipte set maar dat heb je heel dikwijls als de eerste set te vlot gaat. Het is leuk om 3 Limburgse meisjes te zien in de finale, ‘Limburg rules the world’ althans bij de meisjes U15.
Dubbel Gemengd:
Dit was de nieuwigheid van het nieuw opgerichte BJMC, dat de mix zou toegevoegd worden. Geen overwinningen voor Limburg maar toch twee finalisten die net evengoed hadden kunnen winnen.
In de U15 moest Sander met Sofie tegen Carraggi – Lassaux en dat was geen geschenk. Sander en Sofie speelden een beresterke partij en wat iedereen voor onmogelijk hield werd bijna waar. Heel nipt werd er verloren in 3 sets, 16/21 21/19 20/22 maar dat beloofd voor de toekomst.
Eenzelfde verhaal bij de U13 met Kirstin Boonen met Robby Bronselaer die tegen Mintiens – Van De Vel moesten. Ook hier spanning boven alles en opnieuw nipt verlies met 21/18 7/21 21/19.
We wisten het al langer maar alles draait om de 2 laatste punten en het zal zeker belangrijk zijn om bij het volgende BJMC zich hierop voor te bereiden !
Conclusie:
Onbetwistbaar zijn Iljo en Luca voor mij de uitblinkers van dit eerste BJMC. Bevestigen bij het volgende zal voor beiden zeker een uitdaging worden en ik wil hen nu al verwittigen dat de tegenstanders met het mes tussen de tanden hen zullen opwachten.
Maar ook Sofie, Lobke, Kirstin en Yaro pikten hun eerste overwinning mee en dat verdiend zeker een pluim.
Catering:
Voor de eerste keer waren het de ouders van de spelers die de catering verzorgden en het moet gezegd, het was af. Een superploeg onder leiding van Karin, Lieve & Marc werkten zich het hele weekend te pletter om iedereen te voorzien van iets lekkers. In totaal vlogen er zo 425 croque’s, 110 pasta’s, 7 taarten en 20 liter soep over de toonbank. Toen alles op was, en al drie keer bijgehaald werd, was het tijd om de stand te sluiten. Iedereen moe maar zeer voldaan met het resultaat.
Volgende BJMC:
De volgende afspraak van een Zilveren tornooi zal zijn in Ieper op 16 en 17 november.
Toegevoegd op : 27/09/2013 Terug naar nieuwsoverzicht »