logo   facebook      twitter
Badminton Limburg on the road
« Terug naar nieuwsoverzicht  |  Bijlage downloaden
Badminton Limburg on the road Beste,
Zoals ondertussen allicht bekend is geraakt, zal de doorstart van Badminton Limburg hier en daar een aantal zaken laten veranderen.
Specifiek wat de provinciale trainingen betreft, is er een noodgedwongen structuurwijziging.
In het huidige seizoen waren er trainingen voorzien voor de B selectie op zaterdag en maandag in Kaulille, doelgroep was de U13-U15 met het oog op een doorstroom naar de A selectie.
De A selectie trainde met de U11 op maandag in Heusden, en op donderdag met de U11-U13-U15 in Genk.
Door de zaal (on)beschikbaarheden moeten we helaas de training van selectie B op zaterdag in Kaulille en de training van selectie A U11 in Heusden afzeggen.
Dat houdt concreet in dat we op maandag nog een training voorzien in Kaulille en op donderdag in Genk.
Om enigszins de weggevallen trainingen op te vangen, en om onze U17 spelers toch nog de kansen te geven om samen te trainen lanceerden we de idee om op regelmatige basis een langere trainingssessie in te plannen van 3 a 4 uur op een weekenddag (vrij tornooiweekend).
We willen dit elke keer op een andere locatie in de provincie laten doorgaan.
Onder begeleiding van onze trainers maar in samenwerking met de desbetreffende club(s) en regio.
Daarbij zullen niet alleen de huidige selectiespelers (alle leeftijden inclusief U17 spelers) uitgenodigd worden, maar vragen we ook aan de club(s) en regio(s) om trainers en spelers (die nog niet tot de selectie behoren) af te vaardigen.
We hopen hiermee om terug dichter bij de clubs te komen, meer transparantie te verkrijgen in de provinciale werking.
Het doel van de provinciale trainingen is nog steeds om spelers op een leuke, intensieve manier met mekaar club overschrijdend te laten trainen, deel te nemen aan de verschillende tornooivormen zoals circuit van losse ontmoetingen, het LJC (Limburgs Jeugd Circuit), het YBJM (Yonex Belgium Junior Master, met haar bronzen, zilveren toernooien) maar bovenal om deel te nemen als team aan de IPJO.
Door de werking naar de clubs te brengen hopen we op meer samenwerking bij iedereen die de Limburgse jeugd een warm hart toedraagt.
Deze langere sessies kunnen dan dienen om kinderen een kans te geven om bij de selectie te komen.

Met sportieve groeten
Trainers Badminton Limburg (Luc, Sven, Manon, Seppe en Roger).
Toegevoegd op : 25/09/2018 Terug naar nieuwsoverzicht »