logo   facebook      twitter
Badcoach Zomerkamp 2013
« Terug naar nieuwsoverzicht
Badcoach Zomerkamp 2013 We zijn volop bezig met het op poten zetten van de tweede zomereditie van het BADCOACH Badmintonkamp 2013 (15 tot en met 19 juli 2013). Het concept is er, en blijft grotendeels ongewijzigd: veel trainers, internationale trainers, individuele training van spelers, nieuwe shuttles, fysiotherapeut on court. Dit jaar trekken we nog meer de kaart van de internationale trainers. We zijn ervan overtuigd dat spelers zo veel mogelijk input moeten krijgen gedurende deze trainingsweek. Het samenbrengen van visies, trainingsmethodes, trainingsgewoontes van heel Europa blijft een hoofddoel van het kamp. Op deze manier kunnen we aan iedere speler een optimale training aanbieden. Niet alle spelers zijn gelijk en vragen dus een verschillende aanpak, training.

We zijn heel trots op de trainersstaf van komende zomer:

TRAINERS:

- Martin Eriksen (DK)
- Ron Daniels (NL)
- Aad Van Zeijl (NL)
- Roel Van Heuckelom (B)
- Rene Sehr (NL, in onderhandeling)
- Trainer 7 (ENG, in onderhandeling)
- Trainer 8 (D, in onderhandeling - Trainerscursus)

SPELERSBEGELEIDERS:

- Leon Nottelman (NL eredivisie)
- Debbie Janssens (B eredivisie)
- Floris Oleffe (B eerste nationale)

Waar we nu al zeker van kunnen zijn: de individuele trainingen, de internationale trainers, het verse eten, nieuwe shuttles, een accommodatie die in alle noden kan voorzien, ... Want dit jaar slapen we niet meer in de hal, maar in het slaapvertrek dat zich boven de hal bevindt en waar tot 70 personen kunnen overnachten.

Trainersopleiding

Het is nog maar januari en dus zijn er ook nog wat zaken waar we nog mee bezig zijn. Het voornaamste is de aanstelling van een TOPCOACH die zich bijna volledig zal bezighouden met de trainersopleiding.

Waarom een trainersbijscholing?

Ikzelf merk dat het in Belgie niet eenvoudig is om als trainer kwalitatieve bijscholingen te kunnen volgen. Naast de trainerscursussen van de liga ontbreekt een kwalitatief alternatief circuit. Eens het diploma behaald is het dus quasi onmogelijk om je in Belgie verder bij te scholen.

Daarom zoek ik ook steeds het buitenland op om mezelf te blijven bijscholen ...

En dus willen wij graag een alternatief aanbieden: een hele week bijscholing op internationaal niveau voor trainers, gegeven door internationala trainers. Dat je overdonderd zal worden door de zaken die je zal leren en horen, daar ben ik zeker van. En van zodra we de onderhandelingen met de bewuste trainer in kwestie hebben afgerond zal ik hier meer over kunnen vertellen.

Simpelweg omdat de invulling in samenspraak zal zijn met de trainer die verantwoordelijk zal worden voor de opleidingsweek. Waar ik wel voor ga pleiten is het werken met dagthema's zodat trainers ook per dag kunnen inschrijven omdat ik mij er bewust van ben dat het niet voor iedereen even evident is om een hele week verlof te nemen.

Van Brecht naar Noorderwijk

Het concept blijft zoals gezegd hetzelfde, maar de locatie verandert. Brecht was een goede sporthal met een leuke uitbater en we kregen er ook alle vrijheid om het kamp in te richten zoals we wilden en zoals wij denken dat dit het beste is voor de spelers. Alleen een goede slaapplaats ontbrak. En een goede nachtrust is nu eenmaal van essentieel belang voor een geslaagd trainingskamp. Enkel om die reden zijn we op zoek gegaan naar een sporthal die dezelfde voordelen kon bieden als Brecht maar daar bovendien ook vlakbij een slaapplaats kon aanbieden ... en deze hebben we gevonden in Noorderwijk. Via een trap in dehal kom je op de eerste verdieping waar een eetzaal, keuken en slaapplaatsen voorzien zijn.

We hebben ook dit jaar alle inspanningen gedaan om de bijdrage van het kamp zo beperkt mogelijk te houden. En ondanks de meerkost van de hal, de extra internationale trainers, de spelersbegeleiders, de stijgende prijzen van de shuttles hebben we een mooie prijs kunnen zetten op het kamp. De totale bijdrage voor de ganse week, all-in, bedraagt 449 euro.

Schrijf je echter in voor 15/02/2013 krijg je bovendien een korting van 50 euro en komt de bijdrage voor dit INTERNATIONALE BADMINTONKAMP op 399 euro.

Voor meer inlichtingen of voor inschrijvingen kan je mailen naar roel.vanheuckelom@telenet.be

MVG,
Roel Van Heuckelom
Toegevoegd op : 07/05/2013 Terug naar nieuwsoverzicht »