logo   facebook      twitter
Badminton Limburg
Van harte welkom op onze website. Deze website heeft als doel u te informeren inzake het badmintongebeuren, vooral in Limburg. Hopelijk vindt u hier de informatie die u zoekt. Mocht dat echter niet zo zijn, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Wij helpen u immers graag verder.
Instap-ontmoeting Hebad Beste sportvrienden,

Op zaterdag 22 december 2018 zal in sporthal Olympia de jaarlijkse instap-ontmoeting van Hebad doorgaan van 9:00 tot ongeveer 16:30.
Deze ontmoeting is voor al de jeugdspelers.
We richten ons vooral op beginnende jeugdspelers, met maximum een D-klassement, vanaf de reeks minibad tot en met geboortejaar 2004 (dat is de reeks-15)
Ook niet bij Badminton Vlaanderen aangesloten spelers kunnen inschrijven.

Je vind meer info in de bijlage.
Indien er vragen zijn gelieve Julien Nys te contacteren.
Toegevoegd op : 01/11/2018 Lees meer »
Belgische Kampioenschappen Jeugd! De Belgische Kampioenschappen voor Jeugdspelers vinden plaats op 17 & 18 november 2018, in de sporthal van Fléron (Avenue de l'Espace Sport, 4620 Fléron).

Avenue de l'Espace Sport, 4620 Fléron

Verdere info volgt via Badmintonvlaanderen.be/Toernooi.nl
Toegevoegd op : 15/10/2018 Lees meer »
Badmintonclub Poona BC Hoeselt organiseert een jeugdontmoeting ... ... en wel op woensdag 31 oktober!

Alle info in bijlage!
Toegevoegd op : 02/10/2018 Lees meer »
Badminton Limburg on the road Beste,
Zoals ondertussen allicht bekend is geraakt, zal de doorstart van Badminton Limburg hier en daar een aantal zaken laten veranderen.
Specifiek wat de provinciale trainingen betreft, is er een noodgedwongen structuurwijziging.
In het huidige seizoen waren er trainingen voorzien voor de B selectie op zaterdag en maandag in Kaulille, doelgroep was de U13-U15 met het oog op een doorstroom naar de A selectie.
De A selectie trainde met de U11 op maandag in Heusden, en op donderdag met de U11-U13-U15 in Genk.
Door de zaal (on)beschikbaarheden moeten we helaas de training van selectie B op zaterdag in Kaulille en de training van selectie A U11 in Heusden afzeggen.
Dat houdt concreet in dat we op maandag nog een training voorzien in Kaulille en op donderdag in Genk.
Om enigszins de weggevallen trainingen op te vangen, en om onze U17 spelers toch nog de kansen te geven om samen te trainen lanceerden we de idee om op regelmatige basis een langere trainingssessie in te plannen van 3 a 4 uur op een weekenddag (vrij tornooiweekend).
We willen dit elke keer op een andere locatie in de provincie laten doorgaan.
Onder begeleiding van onze trainers maar in samenwerking met de desbetreffende club(s) en regio.
Daarbij zullen niet alleen de huidige selectiespelers (alle leeftijden inclusief U17 spelers) uitgenodigd worden, maar vragen we ook aan de club(s) en regio(’s) om trainers en spelers (die nog niet tot de selectie behoren) af te vaardigen.
We hopen hiermee om terug dichter bij de clubs te komen, meer transparantie te verkrijgen in de provinciale werking.
Het doel van de provinciale trainingen is nog steeds om spelers op een leuke, intensieve manier met mekaar club overschrijdend te laten trainen, deel te nemen aan de verschillende tornooivormen zoals circuit van losse ontmoetingen, het LJC (Limburgs Jeugd Circuit), het YBJM (Yonex Belgium Junior Master, met haar bronzen, zilveren toernooien) maar bovenal om deel te nemen als team aan de IPJO.
Door de werking naar de clubs te brengen hopen we op meer samenwerking bij iedereen die de Limburgse jeugd een warm hart toedraagt.
Deze langere sessies kunnen dan dienen om kinderen een kans te geven om bij de selectie te komen.

Met sportieve groeten
Trainers Badminton Limburg (Luc, Sven, Manon, Seppe en Roger).
Toegevoegd op : 25/09/2018 Lees meer »
Instap, LJC, YBJM De data van de instap-ontmoetingen, het Limburgs Jeugd Circuit en het Yonex Belgian Junior Master Circuit zijn terug te vinden onder de rubriek Jeugdwerking. Ontbrekende gegevens worden asap ingevuld.

http://www.badminton-limburg.be/kern-jeugdwerking
Toegevoegd op : 21/09/2018 Lees meer »